- Detta förstklassiga vit vin harmoniserar utmärkt med spinatgratäng med mandel eller kokos-lime-fiskcurry
- För den som njuter visar sig detta vin från Niederösterreich livligt och fruktigt
- Detta österrikiska vit vin passar utmärkt som följeslagare till en smörgås
förpackningen!
Mer information om Grüner Veltliner Landwein - Bründlmayer
Grüner Veltliner från Weingut Bründlmayer i Niederösterreich visar i vinglaset en glänsande, platina-gul färg. Den första doften av Grüner Veltliner avslöjar nyanser av citroner. De fruktiga aspekterna av bouqueten kompletteras med ytterligare fruktigt-balsamiska nyanser.
Weingut Bründlmayer Grüner Veltliner imponerar med sin elegant torra smakprofil. Den är tappad med 4,7 gram restsocker. Här handlar det om ett riktigt kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter och förtrollar denna österrikare naturligt med sin fina balans trots all torrhet. Utmärkt smak kräver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas det här lätta vita vinet av en oerhört lätt textur. Genom sin vitala fruktsyra presenterar sig Grüner Veltliner på gommen imponerande fräscht och livligt. Avslutningen av detta vita vin från vinodlingsregionen Niederösterreich, mer specifikt från Kamptal, övertygar slutligen med en god eftersmak.
Vinifikation av Grüner Veltliner från Weingut Bründlmayer
Den eleganta Grüner Veltliner från Österrike är ett renodlat vin, pressat från druvsorten Grüner Veltliner. Efter skörden transporteras vinrankorna snabbt till presshuset. Här selekteras de och mals varsamt. Efterföljande sker jäsning i rostfria tankar vid kontrollerade temperaturer. Vinifikationen avslutas med en lagring i några månader på den fina jästen, innan vinet slutligen tappas.
Matrekommendation för Grüner Veltliner från Weingut Bründlmayer
Njut av detta vita vin från Österrike helst väl kylt vid 8 - 10°C som ett följeslagare till omelett med lax och fänkål, pasta med bratwurstbollar eller kikärtscurry.
- Fler produkter från Weingut Bründlmayer