Mer information om Jois Cuvee - Markus Altenburger
Den eleganta Jois Cuvee från Markus Altenburger skimrar i glaset med en klar purpurröd färg. Om man håller glaset i en liten vinkel kan man se en färgövergång mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. När man svänger glaset kan man se en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. I glaset avslöjar detta röda vin från Markus Altenburger aromer av apelsiner och sura körsbär, kompletterade med plommon, mineral och choklad. På gommen börjar Jois Cuvee av Markus Altenburger behagligt torr, gripande och aromatisk. Balanserat och flerskiktat, detta täta röda vin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Burgenland, närmare bestämt från Leithaberg / Neusiedlersee-Hügelland, som kan mogna väl, fängslar äntligen med en betydande eftersmak.
Vinifiering av Markus Altenburger Jois Cuvee
Detta balanserade röda vin från Österrike är tillverkat av druvsorterna Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon och Merlot. Utan tvekan bestäms Jois Cuvee också av klimat- och stilistiska faktorer Leithaberg / Neusiedlersee-Hügelland. Denna österrikare kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som presenterar sig på ett exceptionellt imponerande sätt. Efter druvskörden tas druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i stora träfack vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar lagras den eleganta Jois Cuvee i flera månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Jois Cuvee av Markus Altenburger
Upplev detta röda vin från Österrike tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, ossobuco eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Markus Altenburger