♥ För närvarande 18 993 viner bara för dig! ♥
Alla priser är inklusive punktskatter!
Säker förpackning!
Pålitlig frakt!
Jois Cuvee - Markus Altenburger
Plommon, Surkörsbär, Orange, mineral och Choklad

Jois Cuvee - Markus Altenburger

Rött vin Österrike Österrike Burgenland (AT) Leithaberg / Neusiedlersee-Hügelland (AT)
Den här artikeln är för närvarande inte tillgänglig!

Årgång

2017
Den maximala beställningskvantiteten har uppnåtts, beställningskvantiteten justeras automatiskt.
Minsta beställningsmängd har inte uppnåtts, beställningsmängden justeras automatiskt.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
Jois Cuvee - Markus Altenburger
Personligt!
Personligt!
Personligt!
Javisst!
Personligt!
Pålitlig!

Mer information om Jois Cuvee - Markus Altenburger

Den eleganta Jois Cuvee från Markus Altenburger skimrar i glaset med en klar purpurröd färg. Om man håller glaset i en liten vinkel kan man se en färgövergång mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. När man svänger glaset kan man se en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. I glaset avslöjar detta röda vin från Markus Altenburger aromer av apelsiner och sura körsbär, kompletterade med plommon, mineral och choklad. På gommen börjar Jois Cuvee av Markus Altenburger behagligt torr, gripande och aromatisk. Balanserat och flerskiktat, detta täta röda vin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Burgenland, närmare bestämt från Leithaberg / Neusiedlersee-Hügelland, som kan mogna väl, fängslar äntligen med en betydande eftersmak.

Vinifiering av Markus Altenburger Jois Cuvee

Detta balanserade röda vin från Österrike är tillverkat av druvsorterna Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon och Merlot. Utan tvekan bestäms Jois Cuvee också av klimat- och stilistiska faktorer Leithaberg / Neusiedlersee-Hügelland. Denna österrikare kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som presenterar sig på ett exceptionellt imponerande sätt. Efter druvskörden tas druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i stora träfack vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar lagras den eleganta Jois Cuvee i flera månader på franska ekfat.

Matrekommendation för Jois Cuvee av Markus Altenburger

Upplev detta röda vin från Österrike tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, ossobuco eller boeuf bourguignon.

Hårda fakta

Typ:
Typ av vin:
Rött vin
Vinfärg:
röd
Smak:
Tillfälle och tema:
Barbecue , Kväll med öppen spis
Land:
Österrike
Odlingsområde:
Burgenland (AT)
Underregion:
Leithaberg / Neusiedlersee-Hügelland (AT)
Expansion:
stort trä
Detaljer om förlängning:
Fransk ek
Arom:
Plommon , Surkörsbär , mineral , Orange , Choklad
Textur:
tät
Munkänsla:
lång
Stil:
Gamla världen
Optimal serveringstemperatur i °C:
15 - 18
Passar till:
Mörka rätter
Flaskestorlek i l:
0,75
Flaskdesign och utrustning:
Bordeaux-flaska , modernt
Kapsyl:
Kork
Hållbarhet i år från årgången:
10
Alkohol i vol%:
13.5
Allergener och ingredienser:
Innehåller sulfiter och svaveldioxid
Distributör:
Weingut Markus Altenburger GmbH - Untere Hauptstr. 62 - 7093 Jois - Österreich
Artikel nr:
70011-AT-RW-BL-1751-17
Upp Upp
Upp