🍷 Ombú Syrah Reserva från Bracco Bosca imponerar med sin perfekta balans och mjuka munnkänsla
🍽️ Njut av detta vin till läcker kikärtscurry eller grillad torsk med grönsaker
🌍 Med druvor från det berömda vinområdet Canelones förkroppsligar detta sortimente vin essensen av Syrah
förpackningen!
Mer information om Ombú Syrah Reserva - Bracco Bosca
Bracco Bosca Ombú Syrah Reserva är ett förstklassigt rödvin. I det här glaset har det en underbart ljus, purpurröd färg. Om du lutar glaset lite kan du se en övergång av vinfärgen mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. Om du snurrar vinglaset kan du se en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. I glaset visar detta röda vin från Bracco Bosca aromer av violer, kompletterade med kaffe / mocha, peppar och läder. Detta röda vin från Bracco Bosca är perfekt för vinkännare som föredrar 0,0 gram restsocker i sitt vin. Ombú Syrah Reserva kommer mycket nära detta, eftersom det pressades med bara 1,8 gram restsocker. Detta smältande röda vin är balanserat och mångskiktat och presenterar sig på gommen. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar Ombú Syrah Reserva gommen med en mjuk känsla utan att sakna saftig livlighet. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Canelones, närmare bestämt från Atlantida, glädjer slutligen med en bra efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från de lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Ombú Syrah Reserva från Bracco Bosca
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Syrah. Endast oklanderligt druvmaterial skördades för detta exceptionellt balanserade sortvin från Bracco Bosca. Druvorna växer nära havet i Canelones. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i lerjordar. På grund av den balanserande inverkan från det närliggande havet mognar druvorna långsammare och utvecklar mer aromatiskt djup. Vid optimal mognad skördas druvorna för Ombú Syrah Reserva uteslutande för hand utan användning av grova och knappast selektiva druvskördare. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den eleganta Ombú Syrah Reserva ytterligare 6 månader på ekfat.
Matrekommendation för Ombú Syrah Reserva från Bracco Bosca
Detta röda vin från Uruguay avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till kikärtscurry, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller grönsaksgryta med pesto.
- Fler produkter från Bracco Bosca