🍷 Pasos de la Capula Verdejo mognar i flera månader på sin jästfällning och utvecklar därigenom en elegant och komplex textur
🍽️ Den passar utmärkt till färska skaldjur och lätta sallader som sparrissallad med quinoa
🌍 Från de soliga vingårdarna i Kastilien - La Mancha och från den eftertraktade druvsorten Verdejo från Bodegas Abanico
Den här åtgärden pågår tills 31.12.2030 23:59.
förpackningen!
Mer information om Pasos de la Capula Verdejo - Bodegas Abanico
I glaset avslöjar Pasos de la Capula Verdejo från Bodegas Abanico en briljant skimrande ljusgul färg. Detta vita vin från den gamla världen hälls lämpligen upp i ett vitt vinglas och uppvisar underbart uttrycksfulla aromer av apelsin, kvitten, kumquat och äpple, avrundade av bitter choklad, kanel och vanilj.
Detta torra vita vin från Bodegas Abanico är något för purister som föredrar 0,0 gram restsocker i vinet. På tungan kännetecknas detta lättfotade vita vin av en otroligt lätt textur. I avslutningen gläder detta lagringsdugliga vita vin från vinodlingsregionen Kastilien - La Mancha slutligen med betydande längd. Återigen finns det inslag av äpple och grapefrukt. I avslutningen kommer mineralnoter från ler- och sanddominerade jordar.
Vinifiering av Bodegas Abanico Pasos de la Capula Verdejo
Detta eleganta vita vin från Spanien är vinifierat från druvsorten Verdejo. I Kastilien - La Mancha växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av sand, kalksten och lera. Efter skörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och mals noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Pasos de la Capula Verdejo från Bodegas Abanico
Detta spanska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 8 - 10°C. Det passar perfekt till en fiskcurry med kokos och lime, spagetti med yoghurt- och myntapesto eller sparrissallad med quinoa.
- Fler produkter från Bodegas Abanico