🍷 Pick of the Bunch Pinotage från Simonsig imponerar med sin eleganta torrhet och en tät, sammetslen textur
🍽️ Perfekt lämpad för utsökta rätter som gåsbröst med ingefära-rödkål eller en potatispanna med lax
🌍 Tillverkad av optimalt mogna Pinotage-druvor från den välkända Coastal Region i Sydafrika
förpackningen!
Mer information om Pick of the Bunch Pinotage - Simonsig
Med Simonsig Pinotage kommer ett förstklassigt rött vin in i det virvlande glaset. Det avslöjar en underbart tät, purpurröd färg. I doften avslöjar detta Simonsig-rödvin alla typer av svarta vinbär, mullbär, björnbär och blåbär. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat kakaobönor, kanel och orientaliska kryddor.
Simonsig Pinotage imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med endast 2,3 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i den övre prisklassen, förtrollar detta sydafrikanska vin med sin fina balans trots sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis socker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät konsistens. Tack vare den balanserade fruktsyran smeker Pinotage gommen med en sammetslen känsla utan att sakna saftig livlighet. Avslutningen på detta mogna rödvin från vinodlingsregionen Coastal, närmare bestämt från Stellenbosch, imponerar slutligen med en bra efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från jordarna som domineras av lera och sandsten.
Vinifiering av Simonsig Pinotage
Grunden för den kraftfulla Pinotage från kustregionen är druvor från druvsorten Pinotage. Druvorna växer under optimala förhållanden i kustregionen. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av lera, sand, skiffer och sandsten. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt ner. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Simonsig Pinotage
Detta sydafrikanska vin avnjuts bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till pasta med korvklimpar, gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram eller potatispanna med lax.
- Fler produkter från Simonsig