Mer information om Pintia Toro DO - Vega Sicilia
Det kraftfulla Pintia Toro från Vega Sicilia lyser i glaset med en tät rubinröd färg. När man vrider på vinglaset ser man att detta röda vin har en hög viskositet, vilket syns i kyrkfönstren på kanten av glaset. Detta spanska vin av en enda sort uppvisar underbart uttrycksfulla toner av blåbär, mullbär, svarta vinbär och björnbär i glaset. Dessutom finns det inslag av grön paprika, cigarrlåda och garrigue.
Vega Sicilia Pintia Toro presenterar sig underbart torr för vinälskaren. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och smidigt. På gommen är texturen i detta kraftfulla röda vin underbart köttig och tät. På grund av sin kortfattade fruktsyra är Pintia Toro imponerande fräsch och livlig på gommen. I slutet glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Kastilien - León, som kan lagras väl, med en vacker längd. Återigen finns det antydningar till blåbär och björnbär. I finishen ansluter mineralnoter av grus och kalksten dominerade jordar.
Vinifiering av Vega Sicilia Pintia Toro
Den kraftfulla Pintia Toro från Spanien är ett vin med en enda druvsort gjord på druvsorten Tempranillo. Druvorna växer under optimala förhållanden i Kastilien - León. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av kalksten och grus. Självklart bestäms Pintia Toro också av mer än bara jorden Toro DO. Denna spanjor kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, och det är exceptionellt imponerande. Bären till detta röda vin från Spanien skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och mals noggrant. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Pintia Toro från Vega Sicilia
Detta röda vin från Spanien avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, gåsbröst med rödkål och mejram eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
Utmärkelser för Pintia Toro från Vega Sicilia
Detta vin från Toro DO inspirerar oss inte bara, utan också kända vinjournalister tilldelade det 90 poäng och mer. Bland betygen för 2016-årgången är
- Decanter - 92 poäng
- Guía Peñín - 93 poäng
- Vinadvokat Robert M. Parker - 93 poäng
- Fler produkter från Vega Sicilia