🍷 Prima La Encina Ribera del Duero DO imponerar med sin eleganta struktur och mognar noggrant i ekfat
🍽️ Njut av detta rödvin helst tillsammans med fyllda paprikor eller mört anklår med sockerärtor
🌍 Denna utsökta dryck från Bodegas Portia är baserad på den populära druvsorten Tempranillo från den traditionsrika vinregionen Ribera del Duero
förpackningen!
Mer information om Prima La Encina Ribera del Duero DO - Bodegas Portia
Den fatlagrade Prima La Encina Ribera del Duero från vinodlingsregionen Castilla y León presenterar en tät rubinröd i glaset. När man snurrar glaset avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket är tydligt i klara kyrkfönster vid glasets kant. Den första näsan på Prima La Encina Ribera del Duero presenterar anteckningar av mullbär, plommon och björnbär. De fruktiga delarna av bouqueten får sällskap av toner av fatlagring som svart te, mörk choklad och pepparkakskrydda.
I gommen öppnar Prima La Encina Ribera del Duero från Bodegas Portia underbart aromatiskt, fruktdrivet och balanserat. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät textur. Detta unga vin från vinodlingsregionen Castilla y León övertygar med sin extraordinära längd i avslutningen. Återigen framträder inslag av plommon och blåbär.
Vinifiering av Prima La Encina Ribera del Duero från Bodegas Portia
Grunden för den kraftfulla Prima La Encina Ribera del Duero från Spanien är druvor från druvsorten Tempranillo. Naturligtvis bestäms Prima La Encina Ribera del Duero också av mer än bara Ribera del Duero DO-jord. Denna spanjor kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, och det presenterar sig på ett exceptionellt imponerande sätt. Det faktum att Tempranillo-druvorna trivs under påverkan av ett varmt klimat har också ett inflytande på druvornas mognad som inte kan förnekas. Detta resulterar bland annat i särskilt väl mogna druvor och en ganska hög alkoholhalt i vinet. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska. När vinet är färdigt harmoniseras Prima La Encina Ribera del Duero noggrant.
Matrekommendation för Bodegas Portia Prima La Encina Ribera del Duero
Drick detta röda vin från Spanien tempererat vid 15 - 18°C till fyllda paprikor, gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram eller ankbröst med sockerärtor.
- Fler produkter från Bodegas Portia