🍷 Sangre de Toro Original utmärker sig genom sin sammetslena textur och den fina lagringen i fat av fransk och amerikansk ek
🍽️ Perfekt till ossobuco eller stekt kalvlever med äpplen och lök, utvecklar den sina aromer på bästa sätt
🌍 Från det prestigefyllda vinproducenten Miguel Torres, förenar den de finaste druvorna av druvsorterna Cariñena och Garnacha från Katalonien
förpackningen!
Mer information om Sangre de Toro Original DO - Miguel Torres
I glaset har Sangre de Toro Original från Miguel Torres en ljuslila färg. Denna spanska cuvée uppvisar underbart uttrycksfulla toner av svarta körsbär, mullbär, moreller och björnbär i glaset. Dessa får sällskap av inslag av rostad barrique, kakaobönor och cigarrlåda.
Detta torra rödvin från Miguel Torres är perfekt för personer som föredrar 0,0 gram restsocker i sitt vin. Sangre de Toro Original kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 0,5 gram restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt sammetslen och tät textur. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar Sangre de Toro Original med en sammetslen munkänsla utan att sakna saftig livfullhet. I avslutningen glädjer detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Katalonien äntligen med betydande längd. Återigen finns det antydningar till björnbär och mullbär. I avslutningen kommer mineraltoner från de kalkstens- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Sangre de Toro Original av Miguel Torres
Den balanserade Sangre de Toro Original från Katalonien är gjord på druvor från sorterna Cariñena och Garnacha. I Katalonien växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av lera och kalksten. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter sker jäsningen i små träfack vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras Sangre de Toro Original i ytterligare 6 månader på franska och amerikanska ekfat.
Matrekommendation för Miguel Torres Sangre de Toro Original
Njut av detta röda vin från Spanien tempererat vid 15-18°C till osso buco, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller ankbröst med sockerärter.
- Fler produkter från Miguel Torres