🍷 Secco Rosé från Leo Hillinger imponerar med sitt eleganta pärlspel och en sprudlande friskhet
🍽️ Njut av den väl kyld som den perfekta följeslagaren till läckra spaghetti med yoghurt-mynt-pesto eller färsk sparrissallad
🌍 Tillverkad av de finaste Pinot Noir-druvorna kommer detta utsökta pärlvine från det pittoreska Burgenland vid Neusiedler See
förpackningen!
Mer information om Secco Rosé - Leo Hillinger
Det mousserande vinets gnista är vital och långvarig i glaset. Detta torra mousserande vin från Leo Hillinger är helt rätt för vinkännare som föredrar att dricka helt torrt. Secco Rosé kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 18 gram restsocker. Leo Hillinger Secco Rosé avslöjar en otroligt fruktig smak i gommen, vilket naturligtvis också beror på dess söta restsockerprofil. På tungan kännetecknas detta lättfotade mousserande vin av en otroligt lätt och krispig textur. Tack vare den livliga fruktsyran är Secco Rosé imponerande friskt och livligt i gommen. Finalen på detta mousserande vin från vinodlingsregionen Burgenland, närmare bestämt från sjön Neusiedl, övertygar slutligen med en god eftersmak.
Vinifiering av Secco Rosé från Leo Hillinger
Den eleganta Secco Rosé från Österrike är ett vin med en enda sort tillverkat av druvsorten Pinot Noir. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna för Secco Rosé uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva fullskördare. Efter skörden förs druvorna till vineriet så snabbt som möjligt. Här sorteras de och pressas försiktigt. Detta följs av jäsning av basvinerna.
Matrekommendation för Leo Hillinger Secco Rosé
Detta österrikiska mousserande vin avnjuts bäst mycket väl kylt vid 5 - 7°C. Det är ett perfekt komplement till spagetti med yoghurt-myntpesto, fruktig endivsallad eller sparrissallad med quinoa.
- Fler produkter från Leo Hillinger