🍷 Mas Oliveras Tempranillo övertygar med sin eleganta struktur och glider smidigt över gommen
🍽️ Ideal till aromatiska rätter som kikärtscurry eller torsk med gurk-senapsgrönsaker
🇪🇸 Tillverkad av högkvalitativa Tempranillo-druvor i den anrika vingården Ramón Roqueta 1898
förpackningen!
Mer information om Mas Oliveras Tempranillo - Bodegas Ramón Roqueta 1898
Den eleganta Tempranillo från Mas Oliveras flödar in i glaset med en ljus rubinröd färg. Den första doften av Tempranillo avslöjar toner av björnbär, mullbär och plommon. De fruktiga tonerna i bouqueten får sällskap av toner av fatlagring och ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Tempranillo från Mas Oliveras är perfekt för alla vinälskare som vill ha så lite restsocker som möjligt i sitt vin. Samtidigt verkar det aldrig magert eller sprött, utan runt och smidigt. Detta sammetslena och täta röda vin är balanserat och komplext och presenterar sig på gommen. På grund av den måttliga fruktsyran smickrar Tempranillo gommen med en mjuk känsla utan att sakna friskhet. I avslutningen glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Katalonien äntligen med betydande längd. Återigen dyker antydningar av mullbär och svarta körsbär upp.
Vinifiering av Mas Oliveras Tempranillo
Grunden för den balanserade Tempranillo från Katalonien är druvor från druvsorten Tempranillo. Druvorna för detta röda vin från Spanien skördas uteslutande för hand när de är helt mogna. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 3 månaders mognad på ekfat.
Matrekommendation för Mas Oliveras Tempranillo
Drick detta röda vin från Spanien vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till kikärtscurry, spenatgratäng med mandel eller torsk med gurka-senapsgrönsaker.
- Fler produkter från Bodegas Ramón Roqueta 1898