🍷 Baker Station Shiraz från Franschhoek Cellar imponerar med en utmärkt lagring i fransk ek, vilket ger den en mångsidig smakprofil
🧀 Kombinera detta fylliga rödvin perfekt med en läcker Boeuf Bourguignon eller en raffinerad spenatsoppa med mandlar
🌍 Tillverkad av den högkvalitativa druvsorten Syrah i den välrenommerade Coastal Region i Sydafrika, övertygar den med sin uttrycksfullhet och djup
förpackningen!
Mer information om Baker Station Shiraz - Franschhoek Cellar
I glaset har Baker Station Shiraz från Franschhoek Cellar en tät, purpurröd färg. Detta sydafrikanska vin av en enda druvsort har underbart uttrycksfulla toner av svarta vinbär, blåbär, mullbär och björnbär. Dessa får sällskap av inslag av pepparkakskrydda, svart te och kakaobönor.
Detta röda vin från Franschhoek Cellar är helt rätt för alla vinkännare som vill ha så lite restsötma i sitt vin som möjligt. Samtidigt verkar det dock aldrig magert eller sprött, som man kan förvänta sig av ett vin i den övre prisklassen. Detta täta rödvin är fylligt och mångfacetterat i gommen. På grund av den balanserade fruktsyran smickrar Baker Station Shiraz med en sammetslen munkänsla utan att sakna friskhet. I finishen glädjer detta lagringsbara röda vin från vinodlingsregionen Coastal Region äntligen med betydande längd. Återigen finns det antydningar till björnbär och mullbär.
Vinifiering av Baker Station Shiraz från Franschhoek Cellar
Den kraftfulla Baker Station Shiraz från Sydafrika är ett vin med en enda sort, vinifierat från druvsorten Syrah. Efter druvskörden tas druvorna omedelbart till vingården. Här sorteras de och krossas noggrant. Därefter sker jäsningen i små träfack vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras Baker Station Shiraz i 10 månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Baker Station Shiraz från Franschhoek Cellar
Drick detta röda vin från Sydafrika vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till thailändsk gurksallad, spenatgratäng med mandlar eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Franschhoek Cellar