🍷 Blaufränkischen från Leo Hillinger förtrollar med en elegant aromatik och sammetsliknande textur
🍽️ Idealiskt tillsammans med grönsaks-couscous med nötköttsbullar eller citron-chili-kyckling för harmoniska livsnjutningsstunder
🌍 Det här spännande rödvinet kommer från Burgenland och använder de bästa druvorna från den traditionella druvsorten Blaufränkisch
förpackningen!
Mer information om Blaufränkisch - Leo Hillinger
Den eleganta Blaufränkisch från Leo Hillingers penna lyser in i glaset med en ljus lila röd. Buketten av detta röda vin från Burgenland förtrollar med nyanser av plommon, morello körsbär, svart vinbär och plommon. Om vi spårar aromerna ytterligare kommer vanilj, kanel och solvärmd sten att spela.
I gommen är Leo Hillingers Blaufränkisch underbart aromatisk, fruktdriven och balanserad. På tungan kännetecknas detta balanserade rödvin av en otroligt tät och silkeslen textur. Detta unga vin från vinodlingsregionen Burgenland bjuder på en mycket lång eftersmak. Återigen finns det antydningar till svarta körsbär och morellkörsbär. I eftersmaken ansluter mineralnoter från jordarna som domineras av svart jord och lössjord.
Vinifiering av Blaufränkisch från Leo Hillinger
Grunden för den balanserade Blaufränkisch från Burgenland är druvor från druvsorten Blaufränkisch. I Burgenland växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av löss, vulkanisk sten och svart jord. Druvorna till detta röda vin från Österrike skördas uteslutande för hand när de är perfekt mogna. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Leo Hillinger Blaufränkisch
Drick detta ekologiska rödvin från Österrike tempererat vid 15-18°C som ett passande vin till grönsakscouscous med köttbullar, citronchilikyckling med bulgur eller potatispanna med lax.
- Fler produkter från Leo Hillinger