🍷 Eichkogel Burgenland från Kollwentz imponerar med sin finurliga lagring i ekfat och en harmonisk balans
🍽️ Njut av detta röda vin till delikat lammragout eller aromatisk gåsbröst för en oförglömlig smakupplevelse
🇦🇹 Tillverkat av de ädla druvsorterna Blaufränkisch och Zweigelt visar detta vin Burgenlands tradition i perfekt form
Den här åtgärden pågår tills 02.06.2030 14:09.
förpackningen!
Mer information om Eichkogel Burgenland - Kollwentz
Eichkogel Burgenland från Kollwentz i Burgenland visar en lysande, purpurfärgad nyans i vinglaset. Hållen lätt snett, kan man vid kanterna av denna ekfatslagrade vin se en övergång i färgtone mot granatröd. När man svänger på glaset kan man uppleva en perfekt balans i denna rödvin, då den inte visar sig som vattnig eller sirap- eller likörartad på glasets väggar. Hälls i ett rödvinsglas presenterar detta rödvin från Österrike underbart uttrycksfulla aromer av surkörsbär, blåbär, björnbär och mulberry, avrundade med vanilj, kanel och svart te som bidragits av lagringen i ekfat.
Kollwentz Eichkogel Burgenland upplever vinälskaren som angenämt torr. Detta rödvin visar sig aldrig grovt eller kargt, utan runt och smidigt. På gommen presenterar sig texturen av detta välbalanserade rödvin underbart köttig och tät. Finalen av detta lagringsdugliga rödvin från vinregionen Burgenland imponerar slutligen med en vacker eftersmak.
Vinifikation av Eichkogel Burgenland från Kollwentz
Detta balanserade rödvin från Österrike pressas från druvsorterna Blaufränkisch och Zweigelt. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till vinkällaren. Där sorteras de och krossas varsamt. Därefter sker jäsningen i små ekfat under kontrollerade temperaturer. Efter jäsningens slut lagras Eichkogel Burgenland i ytterligare några månader i ekfat av amerikansk ek.
Matrekommendation för Eichkogel Burgenland från Kollwentz
Detta rödvin från Österrike bör njutas tempererat vid 15 - 18°C. Det passar perfekt som en följeslagare till lammragout med kikärtor och torkade fikon, grönsaks-couscous med nötköttbullar eller gåsbröst med ingefära-rödkål och mejram.
- Fler produkter från Kollwentz