🍷 Blaufränkisch Ungerberg Burgenland från Paul Achs imponerar med sin eleganta lagring i barriques, som ger den djup och komplexitet
🍽️ Harmonisera gärna detta uttrycksfulla rödvin med anklår och gåsbröst för att skapa en oförglömlig smakupplevelse
🌍 Druvorna kommer från de mineralrika jorden i Burgenland, som präglar den distinkta aromatiken av detta högkvalitativa vin
förpackningen!
Mer information om Blaufränkisch Ungerberg Burgenland - Paul Achs
Blaufränkisch Ungerberg Burgenland från Paul Achs i Burgenland har en klar, purpurröd färg i glaset. När man snurrar glaset kan man se en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det varken är vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Detta österrikiska vin av en enda druvsort smickrar glaset med underbart uttrycksfulla toner av blåbär, plommon, jasmin och lavendel. Dessutom finns det inslag av vanilj, orientaliska kryddor och kanel.
Paul Achs Blaufränkisch Ungerberg Burgenland imponerar med sin elegant torra smak. Den buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man naturligtvis kan förvänta sig av ett WeinIcon-vinsegment, övertygar detta österrikiska vin med en fin balans trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis socker. Balanserat och komplext, detta köttiga och täta röda vin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Burgenland, som kan mogna, är i slutändan övertygande med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från ler- och sanddominerade jordar.
Vinifiering av Blaufränkisch Ungerberg Burgenland av Paul Achs
Grunden för den balanserade Blaufränkisch Ungerberg Burgenland från Burgenland är druvor från druvsorten Blaufränkisch. Druvorna växer under optimala förhållanden i Burgenland. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av ler och sand. Efter handskörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här sorteras de och bryts försiktigt ner. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar lagras Blaufränkisch Ungerberg Burgenland i flera månader i ekbarriquer.
Matrekommendation för Blaufränkisch Ungerberg Burgenland från Paul Achs
Detta röda vin från Österrike serveras bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till ankbröst med sockerärtor, gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram eller osso buco.
- Fler produkter från Paul Achs