🍾 Esplendor Vardon Kennett Penedès från Miguel Torres är ett elegant torrt mousserande vin med fin och långvarig pärlning
🍽️ Njut av den perfekt kyld till stekt forell med ingefära-päron eller fruktiga sallader
🌍 Denna utsökta cuvée förenar de bästa aromerna av Chardonnay, Pinot Noir och Xarel-lo från de kalkhaltiga jordsåkarna i Katalonien
förpackningen!
Mer information om Esplendor Vardon Kennett Penedès DO - Miguel Torres
Esplendor Vardon Kennett Penedès av Miguel Torres från Katalonien har en lysande, ljusgul färg i glaset. Bubblorna i detta mousserande vin skimrar i glaset oerhört fina, eleganta och långvariga. I mitten skiftar färgen till en livlig färg. Efter den första virvlingen kännetecknas detta mousserande vin av en fantastisk briljans som får det att dansa med verve i glaset. Den första doften av Esplendor Vardon Kennett Penedès avslöjar toner av citroner, grapefrukt och nektariner. De fruktiga komponenterna i buketten förenas med mer fruktiga balsamiska nyanser.
Detta torra mousserande vin från Miguel Torres är något för vinälskare som gillar att dricka sitt vin torrt. Lättfotat och komplext, detta skarpa och silkeslen mousserande vin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta väl mogna mousserande vin från vinodlingsregionen Katalonien, närmare bestämt från Penedès DO, övertygar äntligen med en bra efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Esplendor Vardon Kennett Penedès av Miguel Torres
Utgångspunkten för den förstklassiga och underbart eleganta cuvéen Esplendor Vardon Kennett Penedès by Miguel Torres är druvorna Chardonnay, Pinot Noir och Xarel-lo. Druvorna växer under optimala förhållanden i Katalonien. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av kalksten. Esplendor Vardon Kennett Penedès är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna spanjor utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Druvorna till detta mousserande vin från Spanien skördas uteslutande för hand när de är perfekt mogna. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och pressas försiktigt. Nu följer jäsningen av basvinerna. Efter sammansättningen av cuvéen följer ytterligare lagring på grundval av klassisk flaskjäsning. Detta följs av flaskåldring i 30 månader.
Matrekommendation för Miguel Torres Esplendor Vardon Kennett Penedès
Detta spanska vin avnjuts bäst mycket väl kylt vid 5 - 7°C. Det passar perfekt till stekt forell med ingefärspäron, fruktig endivesallad eller spagetti med yoghurt- och myntapesto.
- Fler produkter från Miguel Torres