🍷 Mainova Tinto från Mainova förför med sin eleganta stil och den sammetslena mognaden i fransk ek
🍽️ Idealiskt som följeslagare till läcker spenats gratäng med mandlar eller raffinerad purjolökstortilla
🇵🇹 Denna utsökta rödvin presenterar en harmonisk cuvée av de ädla druvsorterna Alicante Bouschet, Baga och Touriga Nacional
förpackningen!
Mer information om Mainova Tinto - Mainova
Den fatlagrade Mainova Tinto från vinodlingsregionen Alentejo presenterar en tät purpurröd i glaset. I doften bjuder detta röda Mainova-vin på alla sorters blåbär, mullbär, svarta vinbär och björnbär. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som grön paprika, cigarrlådor och ek.
Detta portugisiska vin imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med endast 1 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i det högkvalitativa sortimentet, förtrollar detta portugisiska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis socker. På gommen är texturen i detta kraftfulla röda vin underbart tät. Tack vare den måttliga fruktsyran smickrar Mainova Tinto med en mjuk munkänsla utan att sakna friskhet. Finalen på detta röda vin från vinodlingsregionen Alentejo glädjer slutligen med en anmärkningsvärd efterklang.
Vinifiering av Mainova Tinto från Mainova
Den kraftfulla Mainova Tinto från Portugal är en cuvée gjord av druvsorterna Alicante Bouschet, Baga och Touriga Nacional. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Mainova Tinto i 8 månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Mainova Tinto från Mainova
Detta portugisiska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till spenatgratäng med mandel, purjolökstortilla eller penne med ruccola.
- Fler produkter från Mainova