Mer information om Museum Numerus Clausus Tempranillo Cigales DO - Finca Museum
Finca Museum Museum Numerus Clausus Tempranillo Cigales är ett förstklassigt rödvin. Det har en härligt tät, rubinröd färg. Om man lutar glaset lite kan man se en övergång av vinets färg mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. Om man vrider på glaset visar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket syns i kyrkfönstren vid glasets kant. Till näsan presenterar detta Finca Museum-rödvin alla typer av björnbärsgelé. Som om det inte redan var imponerande tillför lagringen i små träfat eukalyptus, mineral och blåbär.
Detta spanska vin imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i ikonsegmentet förtrollar detta spanska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis socker. Detta täta rödvin är fylligt och mångfacetterat på gommen. Finalen på detta mogna rödvin från vinodlingsregionen Kastilien - León, eller mer exakt från Cigales DO, glädjer slutligen med en extraordinär finish.
Vinifiering av Finca Museum Museum Numerus Clausus Tempranillo Cigales
Grunden för den kraftfulla Museum Numerus Clausus Tempranillo Cigales från Spanien är druvor från druvsorten Tempranillo. Naturligtvis bestäms Museum Numerus Clausus Tempranillo Cigales också av mer än bara Cigales DO-jord. Denna spanjor kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, som presenterar sig på ett exceptionellt imponerande sätt. Druvorna till detta röda vin från Spanien skördas uteslutande för hand när de är perfekt mogna. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 30 månaders mognad i ekbarriquer.
Matrekommendation för Museum Numerus Clausus Tempranillo Cigales från Finca Museum
Upplev detta röda vin från Spanien som bäst tempereras vid 15 - 18°C till fyllda paprikor, boeuf bourguignon eller ankbröst med sockerärtor.
- Fler produkter från Finca Museum