🍇 Pedro Ximénez Vino Dulce Natural från Emilio Hidalgo övertygar med sin ädelsöta karaktär och den förföriska, oljiga texturen
🍰 Denna utsökta sherry harmoniserar underbart med fruktiga desserter, choklad och mousse au chocolat
🌟 Tillverkad av handplockade Pedro Ximénez-druvor visar denna dropp traditionen och kvaliteten hos det välrenommerade vingården Emilio Hidalgo
förpackningen!
Mer information om Pedro Ximénez Vino Dulce Natural 0,5 l - Emilio Hidalgo
Pedro Ximénez Vino Dulce Natural från Emilio Hidalgo är en ädel söt sherry och presenterar sig i glaset i en mörk mahogny med gyllene höjdpunkter.
Den uttrycksfulla buketten bärs av fruktiga aromer av torkad frukt (aprikoser) och blommiga antydningar. I gommen är denna sherry underbart koncentrerad och avslöjar intensiva aromer av sultanrussin. Den oljiga konsistensen lovar en fascinerande dryckesupplevelse när den dricks ren.
Vinifiering av Emilio Hidalgo Pedro Ximénez
De handplockade druvorna avstjälkas, pressas försiktigt och den resulterande musten jäser i rostfria ståltankar under temperaturkontroll. Det unga vinet tappas sedan av, förstärks och placeras på amerikanska ekfat för att mogna.
När vinet har mognat utan jäst överförs det till det traditionella solerasystemet, där sherryviner av samma typ mognar i fat som är placerade ovanpå varandra. De äldsta vinerna lagras i de nedre faten (solera), medan de yngsta vinerna lagras i de övre raderna (criaderas). Den sherry som är avsedd för försäljning kommer alltid från de nedre faten. Men endast en liten del (högst en tredjedel) tas bort och den borttagna delen fylls sedan på med sherry från de övre raderna. Hela principen fortsätter upp till de översta faten, där ungt vin, mosto, tillsätts till sherryn. Oloroso, som skapats under oxidativ påverkan, blandas sedan med ett naturligt sött vin.
Matrekommendationer för Hidalgo Vino Dulce Natural Pedro Ximénez
Denna söta sherry är kronan på verket på alla menyer och passar utmärkt till frukt, glass, bakverk och tårtor samt choklad och chokladmousse.
- Fler produkter från Emilio Hidalgo