🍷 Pinot Blanc Tatschler DAC från Esterházy glänser med en fulländad lagring i stora ekfat och utvecklar ett förföriskt arom av mogna päron och fina mandeltoner
🍽️ Ideal till en delikat auberginemousse eller utsökt laxfilé, erbjuder detta rödvin harmoniska njutningar för varje särskilt tillfälle
🌍 Från de soliga vinodlingarna i Burgenland fascinerar denna Pinot Blanc med europeisk charm och tradition
förpackningen!
Mer information om Pinot Blanc Tatschler DAC - Esterházy
Pinot Blanc Tatschler DAC från vinodlingsregionen Burgenland, lagrad på fat, visar en ljus rubinröd färg i glaset. Vid kanterna finns det också en färgövergång till granatröd. När man snurrar vinglaset kan man uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det varken sticker ut vattnigt eller siraps- eller likörliknande på glasets väggar. I näsan presenterar detta Esterházy-rödvin alla typer av päron. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på stora träfat ytterligare aromer som mandel, mineral och rök.
Esterházy Pinot Blanc Tatschler DAC är underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. Detta lätta röda vin är balanserat och mångfacetterat på gommen. Finalen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Burgenland är övertygande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Pinot Blanc Tatschler DAC av Esterházy
Grunden för den balanserade Pinot Blanc Tatschler DAC från Burgenland är druvor från druvsorten Pinot Blanc. Pinot Blanc Tatschler DAC är ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, eftersom denna österrikare andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den eleganta Pinot Blanc Tatschler DAC i flera månader på österrikiska ekfat.
Mat rekommendation för Esterházy Pinot Blanc Tatschler DAC
Detta österrikiska rödvin avnjuts bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C. Det är ett perfekt komplement till omelett med lax och fänkål, sparrissallad med quinoa eller rostad forell med ingefärspäron.
- Fler produkter från Esterházy