Mer information om Siefersheim Riesling Porphyr - Wagner-Stempel
I glaset har det ekologiskt producerade Siefersheim Riesling Porphyr från Wagner-Stempel en klar ljusgul färg. Efter den första virvlingen kan man uppfatta en perfekt balans i detta vita vin, eftersom det inte sticker ut vattnigt eller sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Den första doften av Siefersheim Riesling Porphyry smickrar med nyanser av nektariner, aprikoser och persika från vingården. De fruktiga komponenterna i buketten får sällskap av toner av fatåldring som solvärmd sten, grön paprika och enbär.
Detta torra vita vin från Wagner-Stempel är helt rätt för personer som föredrar att dricka torrt. Siefersheim Riesling Porphyr kommer ganska nära detta, eftersom det har vinifierats med bara 2,3 gram restsocker. I gommen är texturen i detta välbalanserade vita vin underbart smältande. Tack vare sin vitala fruktsyra är Siefersheim Riesling Porphyr imponerande fräsch och livlig på gommen. Avslutningen på detta vita vin från vinodlingsregionen Rheinhessen, närmare bestämt från Siefersheim, är i slutändan övertygande med betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från jordarna som domineras av sand och lera.
Vinifiering av Siefersheim Riesling Porphyry från Wagner-Stempel
Detta balanserade vita vin från Tyskland är ekologiskt vinifierat av druvsorten Riesling. Druvorna växer under optimala förhållanden i Rheinhessen. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av lera, sand och silikatsten. Siefersheim Riesling Porphyry är ett vin från den gamla världen rakt igenom, för detta tyska vin andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för viner från den gamla världen. När den fysiologiska mognaden är perfekt skördas druvorna till Siefersheim Riesling Porphyr uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognad under flera månader i 1200 l ekfat.
Matrekommendation för Siefersheim Riesling Porphyry från Wagner-Stempel
Detta tyska vita vin avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som tillbehör till potatispanna med lax, kikärtscurry eller pumpagryta.
- Fler produkter från Wagner-Stempel