🍏 Den klassiska wienerska Grüner Veltliner från Mayer am Pfarrplatz visar sig elegant med fruktiga aromer och en underbart balanserad fruktsyra
🍽️ Idealiskt till torsk med gurk-senap-grönsaker eller fruktig endivesallad erbjuder detta vita vin läckra njutningsstunder
🌱 Tillverkad av regionala druvsorter som Grüner Veltliner och Welschriesling utvecklar detta vin sina rötter i de kalkhaltiga jorden i Wien
förpackningen!
Mer information om Wiener Klassik Grüner Veltliner - Mayer am Pfarrplatz
Grüner Veltliner I glaset avslöjar Wiener Klassik från Mayer am Pfarrplatz en briljant skimrande platinagul färg. I glaset bjuder detta vita vin från Mayer am Pfarrplatz på aromer av kvitten, äpplen, nashipäron och päron, kompletterade med enbär, grön paprika och medelhavsörter. Grüner Veltliner I gommen öppnar sig Wiener Klassik från Mayer am Pfarrplatz underbart aromatiskt, fruktdrivet och balanserat. Vissa viner är torra på etiketten, andra är det verkligen. Detta vita vin tillhör den senare kategorin, eftersom det har vinifierats med bara 1,4 g restsocker. Detta krispiga vita vin är lättfotat och komplext och presenterar sig på gommen. Grüner Veltliner Tack vare sin balanserade fruktsyra smeker Wiener Klassik gommen med en mjuk känsla utan att sakna saftig livlighet. I slutet glädjer detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Wien äntligen med god längd. Återigen finns det antydningar till päron och kvitten. I avslutningen kommer mineraltoner från de märgel- och kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Mayer am Pfarrplatz Wiener Klassik Grüner Veltliner
Grüner VeltlinerDetta eleganta vita vin från Österrike framställs av druvsorterna Welschriesling (Riesling Italico, Olaszrizling), , Riesling och Pinot Blanc. Druvorna växer under optimala förhållanden i Wien. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av kalksten och märgel. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och mals noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål och i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Grüner Veltliner I slutet av jäsningen får Wiener Klassik harmonisera på den fina jästfällningen i 3 månader.
Matrekommendation för Mayer am Pfarrplatz Wiener Klassik Grüner Veltliner
Detta österrikiska vita vin avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som tillbehör till torsk med gurka-senapsgrönsaker, fruktig endivesallad eller potatispanna med lax.
- Fler produkter från Mayer am Pfarrplatz