Mer information om Chasse-Spleen Moulis-en-Médoc AOC - Château Chasse-Spleen
Château Chasse-Spleen Chasse-Spleen Moulis-en-Médoc är ett förstklassigt rödvin. I det här glaset har det en underbart ljus, purpurfärgad färg. Detta rödvin från den gamla världen hälls lämpligen upp i ett rödvinsglas och uppvisar en underbart komplex doft av damson, plommon, svarta körsbär och moreller, som avrundas av kakaobönor, mörk choklad och orientaliska kryddor från fatlagringen.
Chasse-Spleen Moulis-en-Médoc från Château Chasse-Spleen är det rätta valet för alla finsmakare som vill ha så lite restsocker som möjligt i sitt vin. Samtidigt framstår det dock aldrig som magert eller sprött, vilket man naturligtvis förväntar sig av ett vin. Detta sammetslena röda vin är balanserat och komplext i gommen. I avslutningen glädjer detta röda vin från Bordeaux-vinodlingsområdet, som kan lagras väl, med sin extraordinära längd. Återigen finns det antydningar till svart körsbär och plommon. I avslutningen kommer mineralnoter från de sand- och grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Chasse-Spleen Moulis-en-Médoc från Château Chasse-Spleen
Detta balanserade röda vin från Frankrike är gjort på druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av sand och grus. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål, betong och små träslag vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Chasse-Spleen Moulis-en-Médoc fortsätta att harmonisera på sin fina jästfällning i 18 månader.
Matrekommendation för Château Chasse-Spleen Chasse-Spleen Moulis-en-Médoc
Detta röda vin från Frankrike tempereras bäst vid 15-18°C och passar till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, penne med rucola eller spenatgratäng med mandel.
- Fler produkter från Château Chasse-Spleen