🍷 The Chocolate Block 3,0 l Doppelmagnum förför sin sammetslena textur och den eleganta lagringen i franska ekfat
🍽️ Ideal för att njuta med långsamt tillagat kyckling eller stekt kalvlever förenar den läckra aromer med fin harmoni
🌍 Från den renommerade Coastal Region förenar detta rödvin druvorna av Cabernet Sauvignon, Grenache och Syrah från Boekenhoutskloof
förpackningen!
Mer information om Chocolate Block 3,0 l Doppelmagnum - Boekenhoutskloof
Dubbelmagnumvinet Chocolate Block 3,0 l från Boekenhoutskloof i kustregionen har en tät, ljusröd färg i vinglaset. När man snurrar vinglaset visar detta röda vin en hög viskositet, vilket syns i klara kyrkfönster vid kanten av glaset. Doften av detta röda vin från kustregionen bjuder på nyanser av plommon, svarta vinbär, katrinplommon och plommon. Om vi spårar aromen ytterligare läggs vanilj, kanel och kakaobönor till, som främjas av ekinflytandet.
Detta sydafrikanska vin har en elegant torr smak. Det buteljerades med 3,4 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter, och så förtrollar detta sydafrikanska naturligt med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis socker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en oerhört krämig konsistens. Tack vare sin måttliga fruktsyra smickrar Chocolate Block 3,0 l dubbelmagnum med en behaglig munkänsla utan att sakna friskhet. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Coastal Region glädjer äntligen med en extraordinär efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från de sanddominerade jordarna.
Vinifiering av chokladblocket 3,0 l dubbel magnum från Boekenhoutskloof
Detta kraftfulla röda vin från Sydafrika är tillverkat av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah och Viognier. I kustregionen växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på sandjordar. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Chocolate Block 3,0 l dubbelmagnum i flera månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Boekenhoutskloof Chocolate Block 3.0 l Double Magnum
Detta sydafrikanska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till bräserad kyckling i rött vin, gåsbröst med rödkål och mejram eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Boekenhoutskloof