Mer information om De Casta Rosado DO - Miguel Torres
Den eleganta De Casta Rosado från Miguel Torres hus skimrar i glaset med en ljus jordgubbsrosa. Bouquet av detta rosévin från Katalonien glädjer med aromer av äpple, nashi päron, päron och kvitten. Det är just dess fruktiga natur som gör detta vin så speciellt.
Miguel Torres De Casta Rosado är underbart torr. Detta rosévin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett vin i den övre prisklassen. Detta silkeslena och krispiga rosévin är balanserat och har flera lager på gommen. Med sin vitala fruktsyra är De Casta Rosado exceptionellt friskt och livligt på gommen. I avslutningen imponerar detta ungdomliga rosévin från vinodlingsregionen Katalonien med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till kvitten och päron. I eftersmaken kommer mineraltoner från de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av De Casta Rosado av Miguel Torres
Detta balanserade rosévin från Spanien är vinifierat från druvsorterna Cariñena och Garnacha. Druvorna växer under optimala förhållanden i Katalonien. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt i kalkstensjordar. Efter skörden kommer druvorna till vineriet så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan De Casta Rosado fortsätta att harmonisera under några månader på den fina jästfällningen.
Matrekommendation för De Casta Rosado från Miguel Torres
Detta spanska vin avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är ett perfekt vin till sparrissallad med quinoa, wokade grönsaker med fisk eller fiskcurry med kokos och lime.
- Fler produkter från Miguel Torres