🍷 Destí DOP från Merum Priorati övertygar med sin intensiva aromatik och den eleganta lagringen i franska ekfat
🍽️ Njut av detta kraftfulla rödvin till kalvtavle eller stekt kalvlever för en oförglömlig smakupplevelse
🌄 Tillverkat av noggrant utvalda Carignan, Garnacha och Syrah-druvor från de unika skifferjordarna i Katalonien
förpackningen!
Mer information om Destí DOP - Merum Priorati
Den fatlagrade Destí från vinodlingsregionen Katalonien avslöjar sig i en tät purpurröd färg i glaset. Detta Merum Priorati-rödvin avslöjar alla typer av björnbär på näsan. Som om det inte redan var imponerande tillför lagringen på stora träfat ytterligare aromer som skogsgolv, rostat trä och vanilj.
Det här röda vinet från Merum Priorati är perfekt för vinälskare som gillar sitt vin torrt. Destí kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 0,7 gram restsocker. I gommen kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt smältande textur. Tack vare sin livliga fruktsyra är Destí underbart friskt och livligt i gommen. Avslutningen på detta välmognande rödvin från vinodlingsregionen Katalonien, närmare bestämt från Priorat DOQ, är fängslande med en vacker eftersmak. Avslutningen ackompanjeras också av mineraltoner från de skifferdominerade jordarna.
Vinifiering av Destí från Merum Priorati
Utgångspunkten för den förstklassiga och fantastiskt kraftfulla Destí-cuvéen från Merum Priorati är druvorna Carignan, Garnacha och Syrah. Vinrankorna som producerar druvorna till detta vin växer på skifferjordar i Katalonien. På grund av den närliggande flodens dämpande inverkan mognar druvorna långsammare och utvecklar mer aromatisk komplexitet. Det som är ovanligt med produktionen av detta röda vin från Merum Priorati är att druvorna i Priorat DOQ (ES) växer på stenterrasser. Denna traditionella metod för att organisera vingårdar är tyvärr mycket kostsam och tidskrävande och finns därför sällan. Efter druvskörden transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i stora ekfat vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av mognadslagring i 12 månader på franska ekfat.
Matsalsrekommendation för Destí från Merum Priorati
Detta röda vin från Spanien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till kokt kalvkött med bönor och tomater, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller vegetabilisk couscous med biffrissoles.