🍇 Henri d'Autignacs Chardonnay imponerar med sin eleganta framställning, delvis med biologisk syrabrytning och fin jästlagring för extra krämighet
🍽️ Perfekt till delikata skaldjur som pilgrimsmusslor och lime-räkor samt krämiga risotto och mör kyckling i gräddsås
🌍 Tillverkad av utvalda druvor från mineralrika jordar och varmt klimat, garanterar Henri d'Autignacs Chardonnay en unik friskhet och mineralitet
Chardonnay - Henri d'Autignac
förpackningen!
Mer information om Chardonnay - Henri d'Autignac
Den Chardonnay - Henri d'Autignac imponerar genom sin eleganta och livfulla framtoning. Färgen är strålande gyllene med svagt gröna reflexer som antyder dess friska natur. Noset präglas av en mängd komplexa aromer. Doftnoter av mogen persika och saftig äpple smälter harmoniskt samman med mjuka inslag av honung och rostad brioche. En antydan av citronzest och grön krasse kompletterar den aromatiska buketten, medan subtila nyanser av mandel och mineralitet ger en extra dimension. I smaken utvecklas vinet kraftfullt, men samtidigt underbart balanserat och friskt. Den livfulla fruktsyran ger en behaglig lätthet, medan fina inslag av exotisk frukt, vita blommor och en elegant mineralitet bidrar till en långlivad och behaglig finish. Detta vin är en underbar smakfull symbios av friskhet, frukt och substansrik elegans som alltid kommer att glädja gästernas sinnen igen och igen.
Vinifikation av Chardonnay - Henri d'Autignac av Henri d'Autignac
Druvorna till Chardonnay - Henri d'Autignac växer på mineralrik jord i utvalda lägen. Vinrutorna gynnas av ett varmt klimat som leder till optimal mognad. Skörden sker för hand för att säkerställa att endast de bästa druvorna används i vinframställningen. Efter skörden kyls druvorna omedelbart för att bevara fräschören.
I vinkällaren sker vinframställningen vid kontrollerad temperatur. Sortering av druvorna samt skonsam pressning garanterar bevarad aromatik. Vinet genomgår en partiell biologisk-physiologisk syraprocess och mognar därefter i ståltankar. För volym och komplexitet lagras vinet på jäst för ytterligare mognad, vilket ger det en krämigare struktur och finare nyanser. Genom kontrollerad vinifiering behåller vinet sin livfulla friskhet samt den eleganta mineraliteten som gör det så unikt.
Matrekommendationer till Chardonnay - Henri d'Autignac av Henri d'Autignac
< b>< u>< i>Chardonnay - Henri d'Autignac passar utmärkt till lätta förrätter, särskilt skaldjur och fiskrätter. Rekommenderade rätter är t.ex. stekta pilgrimsmusslor med citron-smör eller nyss tillagade Östersjöfisfileér. Även till krämiga risottoer med spenat eller svamp samt till mild kyckling i gräddsås passar vinet perfekt.
För en speciell smakupplevelse kan man välja en rätt med skaldjurspai eller räkor i limesås. De friska och livfulla aromerna i vinet understryker de finare nyanserna av skaldjuren och skapar en harmonisk balans. Också ostar som getost eller mjukt lagrade ostar som Brie eller Camembert passar utmärkt tillsammans med detta vin. Idealiska sällskap är även lättare förrättstallrikar med medelhavsantipasti, oliver, torkade tomater och rostat bröd.
- Fler produkter från Henri d'Autignac