La Oveja Negra Merlot - Irjimpa
konsultation!
förpackning!
leverans!
Det biodynamiskt producerade La Oveja Negra Merlot från Irjimpa kommer in i glaset med en ljuslila färg. I glaset avslöjar detta röda vin från Irjimpa aromer av plommon, damsoner, moreller och svarta körsbär, kompletterade med andra fruktiga nyanser. Detta torra rödvin från Irjimpa är något för vinkännare som föredrar att dricka knastertorrt. La Oveja Negra Merlot kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 1,4 gram restsocker. I gommen är texturen i detta välbalanserade rödvin underbart silkeslen. På grund av den måttliga fruktsyran smickrar La Oveja Negra Merlot med en mjuk munkänsla utan att sakna friskhet. Detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Kastilien - La Mancha har en fin avslutning med bra längd. Återigen finns det inslag av morellkörsbär och svarta körsbär.
Vinifiering av Irjimpa La Oveja Negra Merlot
Detta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Merlot. Endast de bästa druvorna har använts till detta exceptionellt balanserade vin av en enda sort från Irjimpa. Efter skörden kommer druvorna till vineriet så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska. När vinet är färdigt harmoniseras La Oveja Negra Merlot noggrant.
Matrekommendation för Irjimpa La Oveja Negra Merlot
Njut av detta biodynamiska rödvin från Spanien som tempereras bäst vid 15 - 18 °C som tillbehör till citronchilikyckling med bulgur, kryddig curry med lamm eller thailändsk gurksallad.
- Fler produkter från Irjimpa