- Detta rosévin av en enda druvsort passar perfekt till omelett med lax och fänkål eller yoghurtglass med fläderblom och citronmeliss
- Dess ursprung i Bourgogne gör det här vinet till en typisk representant för viner från en odlingsregion med kallt klimat
- Ett idealiskt rosévin, perfekt till snacks
förpackningen!
Mer information om Le Rosé du Beaujolais - Domaine Moillard
Le Rosé du Beaujolais från Domaine Moillard i Bourgogne visar en ljus, rubinröd färg i vinglaset. Den första näsan av Le Rosé du Beaujolais smickrar med toner av citroner, päron och plommon. De fruktiga delarna av buketten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
Domaine Moillard Le Rosé du Beaujolais presenterar sig behagligt torr för vinälskaren. Detta rosévin är aldrig grovt eller magert, vilket man kan förvänta sig av ett vin i den övre prisklassen. Balanserat och flerskiktat, detta lätta och skarpa rosévin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta ungdomliga rosévin från vinodlingsregionen Bourgogne, närmare bestämt från Beaujolais, är äntligen övertygande med en bra efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter av jordarna som domineras av sandsten och skiffer.
Vinifiering av Domaine Moillard Le Rosé du Beaujolais
Detta rosévin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Gamay. Endast de bästa druvorna skördades för detta underbart balanserade sortvin från Domaine Moillard. I Bourgogne växer de vinstockar som ger druvorna till detta vin på jordar av skiffer och sandsten. Druvorna till detta rosévin från Frankrike skördas särskilt snabbt och vid svalast möjliga tidpunkt på dagen, vid den tidpunkt då de är som mest mogna, för att bevara deras fräschör. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Le Rosé du Beaujolais fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Matrekommendation för Domaine Moillard Le Rosé du Beaujolais
Upplev detta rosévin från Frankrike mycket väl kylt vid 5 - 7 °C som tillbehör till bakad sötpotatis med fetaost, päron-lime-strudel eller fläderblomsyoghurtglass med citronmeliss.
- Fler produkter från Moillard