🍷 L'Hospitalitas La Clape från Gérard Bertrand imponerar med sin kraftfulla karaktär och den eleganta lagringen i små ekfat
🍽️ Detta rödvin harmonierar perfekt med coq au vin eller läckra spaghetti med kapris-tomat-sås
🌍 Tillverkad av utsökta Mourvèdre- och Syrah-druvor, förenar detta vin de bästa egenskaperna från Languedoc-regionen
förpackningen!
Mer information om L'Hospitalitas La Clape - Gérard Bertrand
Den kraftfulla L'Hospitalitas La Clape av Gérard Bertrand skimrar in i glaset med en tät lila röd. Efter den första virvlingen avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket visar sig i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. I näsan avslöjar detta Gérard Bertrand-rödvin alla slags morellkörsbär, björnbär, blåbär, plommon och mullbär. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat bitter choklad, kanel och svart te.
Gérard Bertrand L'Hospitalitas La Clape imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter, och så förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. På gommen är strukturen i detta kraftfulla röda vin underbart tät. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Languedoc, närmare bestämt från La Clape, är övertygande med en anmärkningsvärd efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska fasetter av kalksten och marl dominerade jordar.
Vinifiering av L'Hospitalitas La Clape av Gérard Bertrand
Grunden för den förstklassiga och underbart kraftfulla cuvéen L'Hospitalitas La Clape av Gérard Bertrand är druvorna Mourvèdre och Syrah. Druvorna växer under optimala förhållanden i Languedoc. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av kalksten och märgel. Det är uppenbart att L'Hospitalitas La Clape också bestäms av klimatet och vinodlingsstilen i La Clape. Detta franska vin kan i ordets bästa bemärkelse beskrivas som ett gammalt världsvin som presenterar sig på ett utomordentligt imponerande sätt. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras L'Hospitalitas La Clape i 12 månader på ekfat. Lagringen på ekfat följs av en omfattande flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Gérard Bertrand L'Hospitalitas La Clape
Detta franska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till bräserad kyckling i rött vin, spagetti med kapris- och tomatsås eller stekt potatis med lax.
- Fler produkter från Gérard Bertrand