Mer information om Morenita Cream - Emilio Hidalgo
Morenita Cream från Emilio Hidalgo är en underbart söt sherry som framställs av druvsorterna Palominon (70%) och Pedro Ximénez (30%).
I glaset har den en intensiv bärnstensfärg med gyllene inslag. En ren och delikat doft med inslag av karamell, torkad frukt, nötter och mocka berikar näsan. Denna sherry är mjuk och elegant och övertygar med sin välbalanserade sötma och en lätt uppfriskande smak på samma gång. Avslutningen har en behaglig längd.
Vinifiering av Hidalgo Morenita Cream
De handplockade druvorna avstjälkas, pressas försiktigt och den resulterande musten jäses i rostfria ståltankar under temperaturkontroll. Det unga vinet tappas sedan av, berikas och placeras på amerikanska ekfat för att mogna.
När vinet har mognat utan jäst överförs det till det traditionella solerasystemet, där sherryviner av samma typ mognar i fat som är placerade ovanpå varandra. De äldsta vinerna lagras i de nedre faten (solera), medan de yngsta vinerna lagras i de övre raderna (criaderas). Den sherry som är avsedd för försäljning kommer alltid från de nedre faten. Det är dock bara en liten del (högst en tredjedel) som tas ut och den borttagna delen fylls sedan på med sherry från de övre raderna. Hela principen fortsätter upp till de översta faten, där ungt vin, mosto, tillsätts till sherryn. Oloroso, som skapas under oxidativ påverkan, blandas sedan med ett naturligt sött vin.
Matrekommendationer för Morenita Cream Emilio Hidalgo
Det finns inga gränser för vad man kan njuta av: denna söta sherry från Spanien rekommenderas att drickas ren, som aperitif, till tapas och kanapéer och som dessertvin.
- Fler produkter från Emilio Hidalgo