🍷 Pannobile Röd från Burgenland utmärker sig med sin smidiga textur och den filigrana mognaden i de bästa barrique-faten
🍽️ Njut av den optimalt till ugnsstekt kyckling i rödvin eller ossobuco för oförglömliga smakupplevelser
🇦🇹 Tillverkad av det prestigefyllda vingården Paul Achs av ädla druvsorter som Blaufränkisch, Saint Laurent och Zweigelt
förpackningen!
Mer information om Pannobile Rot aus dem Burgenland - Weingut Paul Achs
I glaset har Pannobile Rot från Weingut Paul Achs i Burgenland en ljuslila färg. När man snurrar glaset kan man se en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det varken är vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasväggarna. Detta rödvin från Österrike hälls upp i ett rödvinsglas och uppvisar underbart uttrycksfulla aromer av morellkörsbär, viol, jasmin och plommon, avrundade av kakaobönor, mörk choklad och orientaliska kryddor som kommer från lagringen på träfat.
Weingut Paul Achs Pannobile Rot från Burgenland är behagligt torrt. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. I gommen har detta balanserade rödvin en härligt fyllig och tät textur. I eftersmaken har detta lagringsdugliga rödvin från vinodlingsregionen Burgenland en vacker längd. Återigen finns det antydningar till parfymros och lilja. I eftersmaken ansluter mineralnoter från sand och vulkanisk sten dominerade jordar.
Vinifiering av Pannobile Red från Weingut Paul Achs i Burgenland
Grunden för den välbalanserade Pannobile Rot från Burgenland är druvor från sorterna Blaufränkisch, Saint Laurent och Zweigelt. I Burgenland växer de vinstockar som ger druvorna till detta vin på jordar av lerjord, sand, grus, vulkanisk sten och svart jord. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar åldras Pannobile Rot från Burgenland i ytterligare 21 månader i ekbarriärer.
Matrekommendation för vingården Paul Achs Pannobile Rot från Burgenland
Upplev detta röda vin från Österrike tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till bräserad kyckling i rött vin, ossobuco eller grönsakscouscous med köttbullar av nötkött.
- Fler produkter från Paul Achs