🍷 La Masía Pinot Noir från Marimar Estate imponerar med sin täta och silkeslena textur
🍽️ Ideal till läckra rätter som lammlägg eller ossobuco för en oförglömlig smakupplevelse
🌱 Tillverkad av handplockade Pinot Noir-druvor från Kaliforniens förstklassiga vinregioner
förpackningen!
Mer information om La Masía Pinot Noir - Marimar Estate
Den kraftfulla La Masía Pinot Noir Marimar Estate glider in i glaset med en tät ljusröd. När man virvlar vinglaset avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket visar sig i kyrkfönster vid kanten av glaset. I glaset visar detta röda vin från Marimar Estate aromer av violer, syrener, liljor, lavendel och svarta vinbär, kompletterade med pepparkakskrydda, kakaobönor och mörk choklad. Marimar Estate La Masía Pinot Noir har en elegant och torr smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Det här är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta nordamerikanska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis socker. Detta silkeslena och täta rödvin är fylligt och flerskiktat på gommen. Avslutningen på detta mycket mogna röda vin från vinodlingsregionen Kalifornien, närmare bestämt från Sonoma, är äntligen övertygande med en betydande efterklang. Finishen åtföljs också av mineralfasetter av jordarna som domineras av vulkanisk sten och lera.
Vinifiering av La Masía Pinot Noir från Marimar Estate
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Pinot Noir. Endast förstklassigt druvmaterial användes för detta underbart kraftfulla vin med en enda sort från Marimar Estate. Druvorna växer under optimala förhållanden i Kalifornien. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av lera, sand och vulkanisk sten. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna till La Masía Pinot Noir uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Rekommenderad mat för La Masía Pinot Noir från Marimar Estate
Detta röda vin från USA avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till pasta med korvklimpar, osso buco eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon.
- Fler produkter från Marimar Estate