Mer information om R Spätburgunder trocken - Ökonomierat Rebholz
Den fatlagrade R Spätburgunder från vinodlingsregionen Pfalz avslöjar sig i en ljus ljusröd färg i glaset. Efter den första virvlingen kan du se en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Med lite tid i glaset avslöjar detta röda vin från den gamla världen underbart uttrycksfulla aromer av surkörsbär, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser som bidrar till åldrandet i träfat.
Detta tyska vin imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med endast 0,4 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta tyska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. Detta kraftfulla rödvin presenterar sig balanserat och mångfacetterat på gommen. På grund av sin balanserade fruktsyra smickrar R Spätburgunder gommen med en behaglig känsla utan att sakna friskhet. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Pfalz fängslar med en anmärkningsvärd efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av R Pinot Noir från Ökonomierat Rebholz
Detta balanserade rödvin från Tyskland framställs ekologiskt av druvsorten Pinot Noir. I Pfalz växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på kalkstensjordar. R Spätburgunder är ett vin från den gamla världen i ordets bästa bemärkelse, eftersom detta tyska vin utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för viner från den gamla världen. Efter handskörden når druvorna presshuset den snabbaste vägen. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av en mognad på 19 månader i franska ekbarriquer.
Matrekommendation för Ökonomierat Rebholz R Pinot Noir
Upplev detta ekologiska rödvin från Tyskland bäst tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, pasta med korvklimpar eller ossobuco.
- Fler produkter från Ökonomierat Rebholz