Mer information om Wunderwerk Spätburgunder - Dreissigacker
Den fatlagrade Wunderwerk Spätburgunder från vinodlingsregionen Rheinhessen visar en ljus ljusröd i glaset. Vid kanten visar denna tyska röda också en övergång till granatröd. När man snurrar glaset kan man se en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det varken är vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasväggarna. Med lite tid i glaset presenterar detta röda vin från den gamla världen underbart uttrycksfulla aromer av svarta vinbär, moreller, plommon och svarta körsbär, avrundade av orientaliska kryddor, vanilj och kanel som bidrar med fatåldringen.
Dreissigacker På gommen börjar Wunderwerk Spätburgunder från underbart aromatisk, fruktig och balanserad. Det finns torra och riktigt torra. Detta rödvin tillhör den senare gruppen, eftersom det tappades på flaska med endast 0,1 g restsocker. På grund av den balanserade fruktsyran smickrar Pinot Noirs underverk med en behaglig munkänsla utan att sakna saftig livlighet. Finalen på detta röda vin från vinodlingsregionen Rheinhessen glädjer slutligen med en anmärkningsvärd efterklang.
Vinifiering av Wunderwerk Spätburgunder från Dreissigacker
Den balanserade Wunderwerk Spätburgunder från Tyskland är ett vin med en enda sort, organiskt vinifierat från druvsorten Spätburgunder. Wunderwerk Spätburgunder är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, eftersom detta tyska vin utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Utvecklingen av druvorna till detta vin gjort på Spätburgunder påverkas i hög grad av klimatet i odlingsregionen. I Rheinhessen trivs druvorna i ett ganska svalt klimat, vilket bland annat återspeglas i särskilt långa och jämna druvor och en ganska måttlig mustvikt. När perfekt fysiologisk mognad är säkerställd skördas druvorna för Wunderwerk Spätburgunder uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen mognar Wunderwerk Spätburgunder i flera månader på ekfat.
Dreissigacker Matrekommendation för Wunderwerk Spätburgunder
Detta röda vin från Tyskland avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till gåsbröst med rödkål och mejram, ankbröst med sockerärtor eller osso buco.
- Fler produkter från Dreissigacker