🍷 Arnegui Tempranillo Joven Rioja förförjer med sin eleganta struktur och de fina aromerna av hallon och lakrits
🍽️ Perfekt till spaghetti med kapris-tomat-sås eller anka med ingefära-rödkål blir detta rödvin den idealiska följeslagaren till läckra rätter
🇪🇸 Tillverkat av den ädla Tempranillo-druvan i den prestigefyllda vinregionen Rioja DOCa lovar Pagos del Rey högsta kvalitet
förpackningen!
Mer information om Arnegui Tempranillo Joven Rioja DOCa - Pagos del Rey
Den eleganta Arnegui Tempranillo Joven Rioja från Pagos del Rey lyser med en ljus rubinröd i glaset. I näsan presenterar detta Pagos del Rey-rödvin alla typer av hallon och violer. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen i rostfritt stål ytterligare aromer som lakrits och svarta körsbär.
Detta spanska vin imponerar med sin elegant torra smak. Det har tappats på flaska med 3,5 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt sticker ut från de enklare kvaliteterna, och därför förtrollar detta spanska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis socker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt sammetslen textur. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar Arnegui Tempranillo Joven Rioja med en sammetslen munkänsla utan att sakna saftig livfullhet. Finalen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen La Rioja, närmare bestämt från Rioja DOCa, imponerar slutligen med en bra finish.
Vinifiering av Pagos del Rey Arnegui Tempranillo Joven Rioja
Den balanserade Arnegui Tempranillo Joven Rioja från Spanien är ett vin med en enda sort, tillverkat vegan från druvsorten Tempranillo. Efter handskörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Pagos del Rey Arnegui Tempranillo Joven Rioja
Detta röda vin från Spanien bör avnjutas vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till spagetti med kapris-tomatsås, gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram eller grönsaksgryta med pesto.
- Fler produkter från Pagos del Rey