🍇 Grüner Veltliner Strass Kamptal DAC från Birgit Eichinger övertygar med en elegant torr smakprofil och en fin balans mellan frukt och syra
🍽️ Perfekt att njuta med pasta, stekt öring eller en mustig spenatgratäng med mandel
🌿 Denna exkvisita skapelse kommer från ler- och sandstensjordarna i vinregionen Kamptal i Niederösterreich, där den oemotståndliga Grüner Veltliner växer
förpackningen!
Mer information om Grüner Veltliner Strass Kamptal DAC - Birgit Eichinger
Grüner Veltliner Det lättfotade Strass Kamptal DAC från Birgit Eichinger kommer in i glaset med en lysande platinagul färg. Doften av detta vita vin från Niederösterreich förför med toner av björnbär, svarta vinbär, mullbär och blåbär. Om vi spårar aromerna ytterligare kommer solvärmd sten, bitter choklad och kakaobönor in i spelet.
Grüner Veltliner Birgit Eichinger Strass Kamptal imponerar med sin elegant torra smak. Den tappades på flaska med endast 1,8 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin, förtrollar detta österrikiska naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis socker. På gommen är texturen i detta lättfotade vita vin underbart lätt. Grüner Veltliner Tack vare sin balanserade fruktsyra smickrar Strass Kamptal med en sammetslen munkänsla utan att sakna saftig livlighet. Avslutningen på detta vita vin från vinodlingsregionen Niederösterreich, närmare bestämt från Kamptal, är i slutändan övertygande med bra efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från jordarna som domineras av lössjord och sandsten.
Grüner Veltliner Vinifiering av Strass Kamptal DAC av Birgit Eichinger
Grüner Veltliner Detta eleganta vita vin från Österrike är tillverkat av druvsorten . I Niederösterreich växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av löss och sandsten. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Grüner Veltliner Matrekommendation för Strass Kamptal DAC av Birgit Eichinger
Detta österrikiska vita vin avnjuts bäst mycket väl kylt vid 5 - 7°C. Det passar perfekt till pasta med korvklimpar, rostad forell med ingefärspäron eller spenatgratäng med mandlar.
- Fler produkter från Birgit Eichinger