🍷 Bordeaux AOC från Château Roc de Levraut imponerar med en sammetsslen, tät textur och fruktigt-balsamiska nyanser
🍽️ Perfekt till smörbräserad kyckling i rödvin eller en aromatisk purjolökssoppa
🌍 Detta utsökta vin förenar de bästa druvorna av Cabernet Sauvignon och Merlot från den framstående vinregionen Bordeaux
förpackningen!
Mer information om Bordeaux AOC - Château Roc de Levraut
Bordeaux från vinodlingsregionen Bordeaux presenterar sig i glaset i ljuslila. Den första näsan i Bordeaux visar plommon, björnbär och svarta körsbär. De fruktiga antydningarna till buketten förenas med mer fruktiga balsamiska nyanser.
I gommen öppnar Bordeaux från Château Roc de Levraut underbart torrt, gripande och aromatiskt. På gommen är texturen i detta balanserade röda vin underbart silkeslen och tät. På slutet glädjer detta ungdomliga röda vin från Bordeaux vinodlingsregion med betydande längd. Återigen finns det antydningar till mullbär och svarta vinbär. I avslutningen kommer mineralnoter från de kalksten- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Bordeaux från Château Roc de Levraut
Grunden för den balanserade Bordeaux från Bordeaux är druvor från druvsorterna Cabernet Sauvignon och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av lera och kalksten. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen får Bordeaux-vinet ytterligare harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Matrekommendation för Bordeaux från Château Roc de Levraut
Upplev detta röda vin från Frankrike bäst tempererat vid 15 - 18°C som tillbehör till bräserad kyckling i rött vin, purjolökssoppa eller kokt kalvkött med bönor och tomater.
- Fler produkter från Château Roc de Levraut