🍇 Cigalus Blanc från Gerard Bertrand imponerar med en elegant och rund stil som är perfekt för speciella tillfällen
🍽️ Njut av detta vitvin i perfekt harmoni med lätta rätter som spaghetti med yoghurt-mint-pesto eller kokos-lime-fiskcurry
🌍 Tillverkad av de ädla druvsorterna Chardonnay, Sauvignon Blanc och Viognier utvecklar detta vin den unika charmen från Languedoc
förpackningen!
Mer information om Cigalus Blanc - Gerard Bertrand
Cigalus Blanc från Gérard Bertrand från Languedoc visar en tät, ljusgul färg i vinglaset. När man vrider på vinglaset visar detta vita vin en hög densitet och fyllighet, vilket visar sig i kyrkfönster vid kanten av glaset. Den första doften av Cigalus Blanc avslöjar mango, stjärnfrukt och papaya. De fruktiga nyanserna i buketten får sällskap av toner av fatlagring som gräddgodis, brioche och solvärmda stenar.
Gerard Bertrand Cigalus Blanc är underbart torrt. Detta vita vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. Finalen av detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Languedoc glädjer med en vacker eftersmak.
Vinifiering av Cigalus Blanc av Gerard Bertrand
Det kraftfulla Cigalus Blanc från Frankrike är en cuvée, ekologiskt vinifierad av druvsorterna Chardonnay, Sauvignon Blanc och Viognier. Cigalus Blanc är ett vin från den gamla världen i ordets bästa bemärkelse, eftersom denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för viner från den gamla världen. Mognaden hos druvorna till detta vin gjort på Chardonnay, Sauvignon Blanc och Viognier påverkas i hög grad av klimatet i odlingsregionen. I Languedoc trivs druvorna i ett varmt klimat, vilket bland annat återspeglas i särskilt väl mogna druvor och en ganska hög mustvikt. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i stora trähus vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Cigalus Blanc i flera månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Gerard Bertrand Cigalus Blanc
Detta franska vin avnjuts bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C. Det är ett perfekt vin till spagetti med yoghurt-mynta-pesto, fiskcurry med kokos och lime eller omelett med lax och fänkål.
- Fler produkter från Gérard Bertrand