🍷 Côtes du Rhône Rouge från Château Mont-Redon imponerar med sin kraftfulla struktur och silkeslena textur
🍽️ Njut av detta rödvin helst med stekt kalvlever eller spaghetti med kaperns- och tomatsås
🌿 Detta utsökta vin består av ädla druvor som Cabernet Franc och Merlot från den berömda Rhône-regionen
förpackningen!
Mer information om Côtes du Rhône Rouge AOC - Château Mont-Redon
Den kraftfulla Côtes du Rhône Rouge från Château Mont-Redon flödar in i glaset med en tät lila färg. Denna franska cuvée smickrar glaset med underbart uttrycksfulla toner av mullbär, svarta körsbär, svarta vinbär och blåbär. I doften finns inslag av valnöt, rostad mandel och sprött.
Château Mont-Redon Côtes du Rhône Rouge är behagligt torrt. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, vilket man kan förvänta sig av ett vin i den höga kvalitetsklassen. Detta silkeslena och köttiga rödvin är fylligt och har flera lager i gommen. Avslutningen på detta röda vin från Rhône Valley vinodlingsregion glädjer äntligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Côtes du Rhône Rouge från Château Mont-Redon
Druvorna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot är utgångspunkten för den förstklassiga och underbart kraftfulla Cuvée Côtes du Rhône Rouge från Château Mont-Redon. I Rhônedalen växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av grus. Efter druvskörden anländer druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på ekfat.
Matrekommendation för Château Mont-Redon Côtes du Rhône Rouge
Drick detta röda vin från Frankrike vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, spagetti med kapris- och tomatsås eller purjolökstortilla.
- Fler produkter från Château Mont-Redon