Mer information om Elpidios - David & Nadia
Den fatlagrade Elpidios från vinodlingsregionen Western Cape avslöjar sig i glaset i en ljus lila-röd. Om du ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det kan du uppleva en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Denna sydafrikanska cuvée avslöjar underbart uttrycksfulla toner av plommon och björnbär i glaset. Det finns också inslag av svart te.
David & Nadia Elpidios imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som du kan förvänta dig av ett vin i Icon-segmentet, förtrollar detta sydafrikanska vin med sin fina balans trots sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt tät textur. I avslutningen imponerar detta vin från vinodlingsregionen Western Cape, som kan lagras väl, med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till björnbär och plommon.
Vinifiering av Elpidios av David & Nadia
Den balanserade Elpidios från Sydafrika är en cuvée gjord av druvsorterna Grenache Noir, Carignan, Cinsault och Syrah. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring i flera månader på franska ekfat.
Matrekommendation för David & Nadia Elpidios
Detta sydafrikanska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till ankbröst med sockerärtor, osso buco eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från David & Nadia