Mer information om Salmos DO - Miguel Torres
Den kraftfulla Salmos Miguel Torres lyser i glaset med en tät karmosinröd färg. Om man håller glaset snett syns en övergång av vinets färg mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. Om du snurrar vinglaset avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket kan ses i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. Näsan på detta röda vin från Katalonien övertygar med aromer av plommon, damson, morello körsbär och blåbär. Om vi spårar aromerna ytterligare tillsätts pepparkakskrydda, kakaobönor och mörk choklad, främjat av ekinflytandet.
På gommen börjar Salmos från Miguel Torres underbart aromatisk, fruktdriven och balanserad. På tungan kännetecknas detta kraftfulla röda vin av en otroligt sammetslen och tät struktur. Finalen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Katalonien, närmare bestämt från Priorat DOQ, fängslar slutligen med en extraordinär efterklang. Finishen åtföljs också av mineralfasetter av jordarna som domineras av vulkanisk sten.
Vinifiering av Salmos av Miguel Torres
Grunden för de kraftfulla Salmos från Katalonien är druvor från sorterna Cariñena, Garnacha och Shiraz. I Katalonien växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av vulkanisk sten. Självklart bestäms Salmos också av klimatet och Priorat DOQ vinodlingsstil. Denna spanjor kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som är exceptionellt doftande. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna för Salmos uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva fullskördare. Efter den manuella skörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Rekommenderad mat för Salmos från Miguel Torres
Detta röda vin från Spanien avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C. Det är perfekt som ackompanjemang till en måltid. Det är perfekt som tillbehör till rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, lammgryta med kikärtor och torkade fikon eller citronchilikyckling med bulgur.
Utmärkelser för Salmos från Miguel Torres
Detta vin från Priorat DOQ inspirerar inte bara oss, utan också kända vinkritiker tilldelade det 90 poäng och mer. Bland betygen för 2016-årgången är
- James Suckling - 93 poäng
- Fler produkter från Miguel Torres