🍷 Denna ekologiskt producerade Minervois Rouge imponerar med en härlig täthet och förföriska aromer av syrén och blåbär
🍽️ Njut av den perfekt tempererad till välsmakande kalvkött eller mört bräserat kyckling i rödvin
🇫🇷 Den kraftfulla Cuvée från Domaine la Reze förenar ädla druvor som Carignan, Grenache, Mourvèdre och Syrah från den renommerade vinregionen Languedoc
förpackningen!
Mer information om Minervois Rouge - Domaine la Reze
I glaset avslöjar den ekologiskt producerade Minervois Rouge från Domaine la Reze en tät lila färg. I glaset visar denna franska cuvée underbart distinkta och komplexa toner av viol, blåbär, svarta vinbär och rosor. Till detta kommer inslag av ek, cigarrlåda och rostad barrique.
I gommen öppnar Minervois Rouge från Domaine la Reze behagligt torrt, greppigt och aromatiskt. Detta krämiga röda vin är fylligt och flerskiktat på gommen. Avslutningen på detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Languedoc, närmare bestämt från Minervois, är fängslande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Domaine la Reze Minervois Rouge
Basen för den förstklassiga och underbart kraftfulla Cuvée Minervois Rouge från Domaine la Reze är druvorna Carignan, Grenache, Mourvèdre och Syrah. Efter att ha säkerställt optimal mognad skördas druvorna till detta röda vin från Frankrike särskilt snabbt och vid den svalaste möjliga tiden på dagen för att bevara deras aromer. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Minervois Rouge fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i några månader....
Matrekommendation för Domaine la Reze Minervois Rouge
Upplev detta ekologiska rödvin från Frankrike tempererat vid 15-18°C till kokt kalvkött med bönor och tomater, bräserad kyckling i rött vin eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Les Grands Chais de France