Mer information om Monthelie 1er Cru Les Vignes Rondes AOP - Remi Jobard
Remi Jobard Monthelie 1er Cru Les Vignes Rondes är ett förstklassigt rödvin. Det har en underbart klar, ljusröd färg. Om man ger det lite luft i glaset genom att snurra det kan man uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut vattnigt eller sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Detta franska vin av en enda sort smickrar glaset med underbart uttrycksfulla toner av sura körsbär. Till detta kommer inslag av mandel, kryddnejlika och mineral.
I gommen öppnar Monthelie 1er Cru Les Vignes Rondes av Remi Jobard underbart torrt, greppigt och aromatiskt. Balanserat och mångfacetterat, detta täta röda vin presenterar sig på gommen. Finalen på detta röda vin från Bourgogne vinodlingsregion, som kan mogna väl, glädjer sig äntligen med en betydande eftersmak.
Vinifiering av Monthelie 1er Cru Les Vignes Rondes av Remi Jobard
Den balanserade Monthelie 1er Cru Les Vignes Rondes från Frankrike är gjord av Pinot Noir-druvor. Monthelie 1er Cru Les Vignes Rondes är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter skörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Rekommenderad mat för Monthelie 1er Cru Les Vignes Rondes av Remi Jobard
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till grönsakscouscous med köttbullar, fyllda paprikor eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon.
- Fler produkter från Remi Jobard