- Detta röda vin av de bästa druvorna passar perfekt till rätter som fyllda paprikor eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon
- Dess ursprung i Bourgogne gör det här vinet till en typisk representant för viner från den gamla världen
- Ett idealiskt rött vin, perfekt för att överraska finsmakare bland andra
Mer information om Pommard AOC - Louis Jadot
Den fatlagrade Pommard från vinodlingsregionen Bourgogne presenterar sig i en klar ljusröd färg i glaset. När man snurrar vinglaset kan man uppleva en förstklassig balans i detta rödvin, eftersom det varken är vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Detta röda vin från den gamla världen hälls upp i ett Bordeaux-glas och uppvisar underbart uttrycksfulla aromer av svarta vinbär och björnbär, som avrundas av ytterligare fruktiga nyanser från fatlagringen.
I gommen är Pommard från Louis Jadot underbart torr, greppig och aromatisk. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt tät textur. Finalen av detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Bourgogne, närmare bestämt från Côte de Beaune och Haute Côtes de Beaune, fängslar slutligen med en anmärkningsvärd finish.
Vinifiering av Pommard från Louis Jadot
Grunden för den balanserade Pommard från Bourgogne är druvor från druvsorten Pinot Noir. Det är uppenbart att Pommard också bestäms av mer än bara jorden i Côte de Beaune och Haute Côtes de Beaune. Detta franska vin kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som är exceptionellt imponerande. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av en mognadslagring på 18 månader i ekbarriquer.
Matrekommendation för Pommard från Louis Jadot
Upplev detta röda vin från Frankrike tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till ankbröst med sockerärtor, boeuf bourguignon eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från Louis Jadot