Mer information om Quinta de Vargellas - Taylor's Port
Om man lutar glaset lite kan man se en övergång i färgtonen mot kanterna på detta fatlagrade vin. Om man lutar vinglaset visar detta starkvin en hög viskositet, vilket kan ses i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. Hällt i ett sherryglas eller nosglas visar detta starkvin från den gamla världen underbart uttrycksfulla aromer av mullbär, syren, plommonmarmelad och lilja, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser från fatlagringen.
Quinta de Vargellas kan med rätta beskrivas som exceptionellt fruktigt och sammetslent, eftersom det vinifierades med en behagligt söt smakprofil. Detta sammetslena portvin är fylligt och komplext i gommen. På grund av sin nuvarande fruktsyra är Quinta de Vargellas exceptionellt fräsch och livlig på gommen. I avslutningen imponerar detta portvin från vinodlingsregionen Douro & Porto med sin betydande längd. Återigen är inslag av sylt av vilda bär och lilja tydliga.
Vinifiering av Taylors portvin Quinta de Vargellas
Detta kraftfulla starkvin från Portugal är tillverkat av druvorna Tempranillo, Tinta Barroca, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional och Trincadeira Preta. Quinta de Vargellas är ett gammalt världsvin genom och igenom, eftersom denna portugisiska utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna för Quinta de Vargellas uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva fullskördare.
Matrekommendation för Taylor's Port Quinta de Vargellas
Detta portvin från Portugal avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C till päron-lime strudel, yoghurtmousse med vallmofrön eller kokos-kefir kräm.
- Fler produkter från Taylor's Port