🍷 Sembro från Viñas del Jaro visar sin elegans genom lagring i franska ekfat och övertygar med en tät rubinröd färg
🍽️ Detta rödvin harmoniserar perfekt med fyllda röda lökar eller en uppfriskande thailändsk gurksallad
🌍 Tillverkat av den ädla Tempranillo-druvan förenar detta kvalitetsvin traditionen från Ribera del Duero DO
Sembro - Viñas del Jaro
förpackningen!
Mer information om Sembro - Viñas del Jaro
I glaset avslöjar Sembro från Viñas del Jaro en tät rubinröd färg. Hällt i ett rödvinsglas avslöjar detta röda vin från den gamla världen underbart uttrycksfulla aromer av plommon, blåbär, björnbär och surkörsbär, avrundade med lakrits, vanilj och svarta vinbär, som bidrar med åldring i träfat.
Viñas del Jaro Sembro smakar behagligt torr. Det buteljerades med bara 1,5 gram restsocker. Detta är ett riktigt kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter och därför, trots sin torrhet, gläder denna spanjor naturligtvis med den finaste balansen. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. I gommen kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät och silkeslen textur. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar Sembro gommen med en behaglig känsla utan att sakna saftig livfullhet. Avslutningen på detta välmogna rödvin från vinodlingsregionen Castilla y León, närmare bestämt från DO Ribera del Duero, imponerar med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Viñas del Jaro Sembro
Basen för den kraftfulla Sembro från Castilla - León är druvor från druvsorten Tempranillo. Efter druvskörden transporteras druvorna snabbt till vingården. Här sorteras de och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och små träfat vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras den kraftfulla Sembro i ytterligare 4 månader på franska ekfat.
Serveringsrekommendation för Viñas del Jaro Sembro
Detta röda vin från Spanien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till rödlök fylld med couscous och aprikoser, thailändsk gurksallad eller penne med ruccola.