🍷 Denna Tavel Rosé från Domaine E. Guigal imponerar med sin eleganta torrhet och den fina balansen mellan fruktiga och mineraliska noter
🍽️ Ideal till spaghetti med yoghurtsås med mynta eller wokade grönsaker med fisk får den varje rätt att stråla
🌱 Tillverkad av högkvalitativa Cinsault- och Grenache-druvor från den berömda Rhône-dalen övertygar detta vin med karaktär och stil
förpackningen!
Mer information om Tavel Rosé Tavel - Domaine E.Guigal
Om man vrider på glaset visar detta rosévin en hög viskositet, vilket syns i starka kyrkfönster vid glasets kant. Den första doften av Tavel Rosé Tavel presenterar toner av ananas, guava och mango. De fruktiga delarna av buketten får sällskap av kakaobönor, svart te och kanel.
Detta franska vin imponerar med sin elegant torra smak. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i denna prisklass, förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. Detta smältande och lätta rosévin är fylligt och mångfacetterat på gommen. Eftersmaken av detta rosévin från vinodlingsregionen Rhônedalen har en vacker längd. Antydningar om svarta körsbär och ananas dyker upp igen. I avslutningen kommer mineralnoter från de skifferdominerade jordarna.
Vinifiering av Tavel Rosé Tavel från Domaine E.Guigal
Detta kraftfulla rosévin från Frankrike är gjort på druvorna Cinsault och Grenache. I Rhônedalen växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på skifferjordar. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av mognadslagring.
Matrekommendation för Tavel Rosé Tavel från Domaine E.Guigal
Detta franska rosévin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som sällskapsvin. Det är ett perfekt vin till spagetti med yoghurt-mynta-pesto, wokade grönsaker med fisk eller omelett med lax och fänkål.
- Fler produkter från E. Guigal