🍷 Tempranillo - Soliano fascinerar med sin sammetsliknande karaktär och den perfekta balansen mellan frukt och fräschör
🍽️ Njut av detta rödvin idealiskt till mustiga rätter som sjudna kyckling eller ossobuco
🌍 Tillverkad av förstklassiga Tempranillo-druvor från den välrenommerade vinregionen Kastilien - La Mancha
Tempranillo - Soliano
förpackningen!
Mer information om Tempranillo - Soliano
I glaset har den ekologiskt producerade Tempranillo från Soliano en klar rubinröd färg. Detta spanska vin av en enda sort har underbart uttrycksfulla toner av plommon, svarta körsbär, morellokörsbär och plommon i glaset. Till detta kommer inslag av andra frukter.
På gommen börjar Tempranillo från Soliano underbart aromatisk, fruktdriven och balanserad. Det finns torra och riktigt torra. Detta rödvin tillhör den andra gruppen, eftersom det vinifierades med endast 0,9 g restsocker. Balanserat och komplext, detta täta röda vin presenterar sig på gommen. På grund av den måttliga fruktsyran smickrar Tempranillo gommen med en sammetslen känsla utan att sakna friskhet. Detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Kastilien-La Mancha har en bra längd i eftersmaken. Återigen framträder inslag av plommon och damson.
Vinifiering av Soliano Tempranillo
Detta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Tempranillo. Endast förstklassiga druvor skördades för detta exceptionellt balanserade vin med en enda sort från Soliano. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker därefter i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Tempranillo fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i några månader. När vinet är färdigt harmoniseras Tempranillo noggrant.
Matrekommendation för Tempranillo från Soliano
Detta spanska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till ossobuco, bräserad kyckling i rött vin eller kokt kalvfilé med bönor och tomater.
- Fler produkter från Soliano