🍷 The Press Club Cabernet Sauvignon från Stark-Condé förför med en elegant torrhet och fin balans som gör varje klunk till en njutning
🍽️ Njut av detta kraftfulla rödvin optimalt tillsammans med kokt kyckling eller kalvstek för att perfekt harmonisera smakerna
🌍 Vinet från Sydafrika förenar i en cuvée de bästa druvsorterna som Cabernet Sauvignon, Petit Verdot och Pinotage, som växer i granit- och lerjordar
förpackningen!
Mer information om The Press Club Cabernet Sauvignon - Stark-Condé
I glaset presenterar The Press Club Cabernet Sauvignon från Stark-Condé en tät rubinröd färg. Doften av detta röda vin från Stark-Condé visar alla typer av svarta vinbär. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som mynta/meliss, tobak och svarta körsbär.
Stark-Condé The Press Club Cabernet Sauvignon imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Det här är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta sydafrikanska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt silkeslen textur. Det ungdomliga rödvinet från vinodlingsregionen Western Cape bjuder på en fin längd i avslutningen. Återigen finns det inslag av svarta vinbär. I avslutningen kommer mineraltoner från de granit- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av The Press Club Cabernet Sauvignon från Stark-Condé
Den kraftfulla The Press Club Cabernet Sauvignon från Sydafrika är en cuvée vinifierad från druvsorterna Cabernet Sauvignon, Petit Verdot och Pinotage. Druvorna växer under optimala förhållanden i Western Cape. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av granit och lera. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den kraftfulla The Press Club Cabernet Sauvignon i ytterligare 12 månader på amerikanska ekfat.
Matrekommendation för The Press Club Cabernet Sauvignon från Stark-Condé
Detta sydafrikanska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Den passar perfekt till bräserad kyckling i rött vin, kokt kalvfilé med bönor och tomater eller potatispanna med lax.
- Fler produkter från Stark-Condé