🍷 Vacqueyras AOP från M. Chapoutier övertygar med sin silkiga och eleganta textur och har mognat i 12 månader i fina ekfat
🍽️ Perfekt till en läcker grönsaks-couscous med nötköttbullar visar denna rödvin sin sanna finess
🌍 Druvorna kommer från den pittoreska Rhône-dalen, där Grenache och Mourvèdre växer på mineralrika jordar
förpackningen!
Mer information om Vacqueyras AOP - M. Chapoutier
M. Chapoutier Vacqueyras är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart tät, purpurröd färg. Om du snurrar glaset visar detta röda vin en hög viskositet, vilket återspeglas i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. I glaset erbjuder detta röda vin från M. Chapoutier aromer av mullbär, blåbär, svarta vinbär och björnbär, kompletterade med bokrök, brunt bröd och ved. Detta torra röda vin från M. Chapoutier är precis rätt för vinkännare som gillar sitt vin torrt. Vacqueyras kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 0,2 gram restsocker. På gommen är texturen i detta kraftfulla rödvin underbart silkeslen. På grund av den balanserade fruktsyran smickrar Vacqueyras gommen med en mjuk känsla utan att sakna saftig livlighet. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Rhônedalen, närmare bestämt från Côtes-du-Rhône, imponerar äntligen med en anmärkningsvärd efterklang. Finishen åtföljs också av mineralnoter från jordarna som domineras av lera och kalksten.
Vinifiering av Vacqueyras från M. Chapoutier
Grunden för den kraftfulla Vacqueyras från Rhônedalen är druvor från sorterna Grenache och Mourvèdre. I Rhônedalen växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lera, kalksten, sandsten och grus. Vacqueyras definieras uppenbarligen också av mer än bara Côtes-du-Rhône-jordmånen. Denna fransman kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som presenterar sig på ett utomordentligt imponerande sätt. Mognaden av druvorna för detta vin tillverkat av Grenache och Mourvèdre påverkas i en obestridlig utsträckning av klimatet i den växande regionen. I Rhônedalen trivs druvorna i ett varmt klimat, vilket bland annat återspeglas i särskilt väl mogna druvor och en ganska hög mustvikt. Druvorna till detta röda vin från Frankrike skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter skörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i betong och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras Vacqueyras i 12 månader på ekfat.
Matrekommendation för M. Chapoutier Vacqueyras
Upplev detta röda vin från Frankrike tempererat vid 15 - 18°C som tillbehör till grönsakscouscous med köttbullar, kokt kalvfilé med bönor och tomater eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från M. Chapoutier